True

EnviDan stärker sin position i Norge

2021-10-18

Det norska konsultingenjörsföretaget Arealtek AS, som erbjuder rådgivning, planering och projektledning inom vatten-, väg- och avloppsvattenområdet, kommer nu att vara en del av EnviDan, där förvärvet av Arealtek särskilt kommer att stärka EnviDans ingenjörstjänster till vatten- och avloppssektorn i Norge.

Arealtek startades 2009 av Morten Bjøntegaard och har på 12 år gått från 1 till 21 anställda. En framgång som de nu ser fram emot att bygga vidare på tillsammans med EnviDan. "Vi har byggt en stark grund i Norge med många bra kunder och spännande uppdrag", säger Morten Bjøntegaard. ”Vår profil inom markplanering och vattenområdet passar mycket bra med EnviDans ambitioner att vara starka inom just detta område och i processen har vi upplevt EnviDan som en seriös och kompetent köpare som har en önskan att fortsätta utveckla Arealtek tillsammans med våra skickliga anställda. ” Morten Bjøntegaard kommer att fortsätta som VD för Arealtek och kommer att fortsätta tillhandahålla kostnadseffektiva kvalitetslösningar till norska kunder.

EnviDan, som har sitt huvudkontor i Danmark, och har flera kontor i Danmark, Norge och Sverige, har europeiska private equity-fonden Waterland som delägare. Med EnviDan som plattform vill Waterland skapa en marknadsledande aktör inom vattenområdet i Nordeuropa. Därför är EnviDangruppens vd, Morten Fjerbæk, också mycket glad över att Arealtek nu kommer att bli en del av EnviDan. ”Vi finns redan i Norge, där EnviDan AS 

levererar ett unikt självkostnadsverktyg, som varje år hjälper mer än 300 norska kommuner och avfallsföretag att säkerställa rättvisa och korrekta avgifter för slutanvändare. Vi har länge velat stärka vår position på den norska marknaden inom ingenjörstjänster och vi är säkra på att vi i Arealtek har hittat exakt den matchning som tar oss framåt ”, förklarar Morten Fjerbæk.

På EnviDan får de anställda från Arealtek 320 kollegor som alla på ett eller annat sätt arbetar inom vattencykeln. Det möjliggör en unik professionell sparring i hela Skandinavien. Morten Fjerbæk förklarar: ”Vi är varken Danmarks eller Nordens största rådgivande ingenjörsföretag, men om du uteslutande tittar på tjänster inom vattencykeln är vi faktiskt bland de största eftersom vi bara hanterar vatten. Det betyder att den professionella miljö vi erbjuder våra anställda är stor och högkvalificerad och hjälper till att säkerställa att våra kunder får rådgivning från den översta hyllan. ”

Kaspar Kristiansen, VD på Waterland, är också mycket nöjd med förvärvet av Arealtek och säger: ”Tillsammans med ledningen för EnviDan har vi lagt upp en ambitiös tillväxtplan och vi är mycket glada över att vi redan inom ett år har lyckats med planen att lägga starka kompetenser till EnviDan i både Norge och Sverige. I juli 2021 blev svenska VA Ingenjörerna en del av familjen EnviDan och nu med Arealtek i Norge är vi på god väg att förverkliga våra mål. Det kommer att bli en spännande resa.”

För mer information kontakta:

Morten Bjøntegaard, chef för Arealtek på morten@arealtek.no eller +47 901 38 033

Morten Fjerbæk, VD för EnviDan på mof@envidan.dk eller +45 40 46 17 18

Kaspar Kristiansen, VD för Waterland på kristiansen@waterland.dk eller +45 21 18 22 44